Sekaná pečená v listovém těstě recept
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je sekaná. Jako přílohu doporučujeme zeleninu, buď dušenou nebo vařenou v páře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g hovězího masa
- 250 g prorostlého vepřového masa
- 1 balení listového těsta
- 3vejce
- 2 lžíce mléka
- 1 malá cibule
- strouhanka
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka sušené majoránky
- olivový olej
Způsob přípravy
Oba druhy masa umeleme na masovém strojku a promícháme. Přidáme dva žloutky, mléko a nadrobno nakrájenou cibuli. Podle potřeby přidáme strouhanku a okořeníme pepřem, majoránkou a osolíme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Na vále si rozválíme listové těsto. Masovou směs rozdělíme na dvě šišky a každou pevně do těsta zabalíme . Rozšleháme jedno vejce a obalené šišky jím potřeme ze všech stran. Položíme je do olejem vymazaného pekáče a v předehřáté troubě sekanou pečeme přibližně 45 až 50 minut.