Salsa z avokáda a okurek recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí6 porcí

Studená omáčka salsa se podává v italské a španělské kuchyni. Salsu mají také v Mexiku, ale tam jde o omáčku pikantní, do níž se namáčejí kukuřičné nachos nebo tortilly. Studená salsa se hodí například jako dip k nakrájené zelenině, dochutit s ní můžete placky plněné masem a zeleninou a ozvláštnit s ní lze třeba hamburgery. Avokádo a okurka vytvoří svěží kombinaci, která nadchne chutí i texturou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 zralá avokáda
  • 1 menší salátová okurka
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce sirupu (javorový nebo agávový)
  • šťáva z jednoho citronu
  • špetka mletého chilli
  • pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Avokáda rozpůlíme, vyndáme pecku a lžící vydlabeme dužinu. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Z bazalky otrháme lístky.

Ingredience nasypeme do mixéru, přidáme olivový olej, balzamikový ocet, sirup a citronovou šťávu. Směs rozmixujeme do hladkého krému a dochutíme solí, pepřem a mletým chilli.

Okurku oloupeme, nakrájíme ji na malé kostičky a přimícháme k avokádové omáčce. Směs znovu dochutíme a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salsa z avokáda a okurek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Salsa z avokáda a okurek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu salsa avokáda okurek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salsa z avokáda a okurek

Kde najít informace



×