Salát z těstovin a zeleniny recept
Salát z těstovin a zeleniny se jí studený. Může být samostatným jídlem, ale i skvělou přílohou třeba k pečenému masu. Použijte drobnější těstoviny, špagety nebudou zrovna těmi nejvhodnějšími.
Ingredience receptu
- 1 balení těstovin
- 200 g balkánského sýra
- 2 jarní cibulky
- 1 menší salátová okurka
- 10 cherry rajčátek
- 2 různobarevné papriky
- zelená sekaná petrželka
- olivový olej
- ocet
- mletý černý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Těstoviny uvaříme podle návodu "na skus", vodu z nich slijeme a necháme je vychladnout. Mezitím si připravíme zálivku z oleje, octa, soli a pepře podle své chuti. Cherry rajčátka nakrájíme na poloviny, papriky na proužky. Jarní cibulku i s natí nasekáme nadrobno, okurku také nakrájíme na menší kousky.
Studené těstoviny nasypeme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu a promícháme. Nakonec do salátu přidáme i sýr nakrájený na kostičky, vše zalijeme zálivkou a znovu opatrně promícháme. Salát můžeme na půl hodiny nechat v ledničce, nejlépe chutná vychlazený.
Na talíři jednotlivé porce posypeme sekanou zelenou petrželkou.