Salát z pečených brambor zeleninou a masem recept
Křehké masíčko, pečené brambůrky a zelenina. Salát podáváný za tepla i za studena. Příjemná změna v jídelníčku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- brambory
- koření na brambory
- sůl
- řepkový olej
- medvědí česnek – sušený
- mrkev
- celer
- červená paprika - kapie
- jarní cibulka
- salát pak choi
- králík
Způsob přípravy
Králíka si uvaříme v osolené vodě, v hrnci na sporáku. Ideálně s kořenovou zeleninou. (mrkev, celer) Mezi tím si brambory omyjeme, nakrájíme a rozložíme na pečící papír na plech. Zakápneme řepkovým olejem. Brambory osolíme, okořeníme medvědím česnekem a posypeme kořením na brambory. Dáme péci do trouby.
Měkké uvařené maso obereme od kosti a dáme do mísy. Brambory pokrájíme a přidáme k masu.
Na pánev si kápneme olej a přidáme omytou a rozkrájenou jarní cibulku, červenou papriku a natrhaný salát pak choi. Chvíli zlehka osmahneme. Směs posypeme maso a brambůrky v míse.
Důkladně promícháme. Tip: servírujeme s tatarskou omáčkou Dobrou chuť.