Salát z pečené zeleniny recept
Salát z pečené zeleniny je syté a samostatné jídlo, ale stejně tak poslouží i jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.
Ingredience receptu
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 malá konzerva sterilované kukuřice
- 3 střední batáty
- 1 bílý jogurt
- 1 lžíce smetany
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
- jablečný ocet
- cukr krupice
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Oloupané batáty nakrájíme na hranolky asi 5 mm silné. V míse je promícháme se lžící olivového oleje, špetkou soli, rozmarýnu a pepře, pak je rozložíme do pekáče vymazaného olejem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut.
Mezitím nakrájíme papriky na proužky silné asi 5 mm a také je v míse protřepeme s olejem, solí a kmínem. Přidáme je k batátům a dále vše pečeme dalších asi 10 až 15 minut do měkka.
Mezitím vyšleháme jogurt se lžičkou jablečného octa a lžící smetany. Podle chuti ještě můžeme jogurtový dresing okořenit, solí, pepřem nebo jiným kořením, či nasekanými bylinkami. Z kukuřice slijeme nálev a přidáme ji k pečené zelenině.
Nakonec všechnu zeleninu lehce promícháme s jogurtovým dresingem a můžeme salát podávat.