Salát z pečené zeleniny recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Salát z pečené zeleniny je syté a samostatné jídlo, ale stejně tak poslouží i jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá konzerva sterilované kukuřice
  • 3 střední batáty
  • 1 bílý jogurt
  • 1 lžíce smetany
  • sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej
  • jablečný ocet
  • cukr krupice


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Oloupané batáty nakrájíme na hranolky asi 5 mm silné. V míse je promícháme se lžící olivového oleje, špetkou soli, rozmarýnu a pepře, pak je rozložíme do pekáče vymazaného olejem a v předehřáté troubě pečeme 10 minut.

Mezitím nakrájíme papriky na proužky silné asi 5 mm a také je v míse protřepeme s olejem, solí a kmínem. Přidáme je k batátům a dále vše pečeme dalších asi 10 až 15 minut do měkka.

Mezitím vyšleháme jogurt se lžičkou jablečného octa a lžící smetany. Podle chuti ještě můžeme jogurtový dresing okořenit, solí, pepřem nebo jiným kořením, či nasekanými bylinkami. Z kukuřice slijeme nálev a přidáme ji k pečené zelenině.

Nakonec všechnu zeleninu lehce promícháme s jogurtovým dresingem a můžeme salát podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát z pečené zeleniny recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Salát z pečené zeleniny.
Nebo hledejte podobné podle části názvu salát pečené zeleniny .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z pečené zeleniny

Kde najít informace



×