Salát z červené řepy recept
HanaRohlenová
30 min2 porce
Salát z červené řepy je zdravá příloha třeba k pečeným masům. Rychlá a bez vaření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- salát:
- 2 červené řepy
- 1 stroužek česneku
- 1 jarní cibulka
- 150 g strouhaného čedaru
- 2 lžíce strouhaných mandlí
- zálivka:
- 150 ml smetany na vaření
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Mrkev a červenou řepu oloupeme a na hrubém struhadle je nakrájíme na nudličky. Přidáme strouhaný čedar, utřený česnek, na tenké proužky nakrájenou jarní cibulku a mandle. Všechno promícháme.
Ve šlehači ušleháme smetanu s hořčicí, olejem a citronovou šťávou. Podle chuti přidáme sůl a pepř. Zálivku promícháme s nakrájenou zeleninovou směsí a hotový salát buď hned podáváme, nebo ho uložíme do chladna.
Další recepty na Salát z červené řepy.
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z červené řepy