Salát s řapíkatým celerem recept
Salát s řapíkatým celerem je nejen zdravá příloha, ale i pochoutka, která vás možná překvapí svou chutí.
Ingredience receptu
- 2 až 3 stonky řapíkatého celeru
- 3 vejce
- 1 jablko
- 100 ml zakysané smetany
- 100 ml bílého jogurtu
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Ze stonků celeru případně odstraníme "slupky" a pokrájíme je na tenké kousky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme je na menší kousky. Jablíčko oloupeme a nahrubo nastrouháme.
Smetanu, jogurt a hořčici spolu ušleháme a ochutíme solí a pepřem. V míse smícháme vejce, celer a jablko, přidáme zálivku, trochu nasekané petrželky a zlehka promícháme. Hotový salát uložíme do chladna.