Salát s jahodami a sýrem feta recept
Nezapomenutelná kombinace chutí, do které se doslova zamilujete. Připravte si k obědu tento lahodný salát, který je také skvělou přílohou nejen k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 80–100g salátu (mix polníček, špenát, rukola)
- 200g sladkých jahod
- 4 okurky nakládačky nebo kousek okurky polní
- 40g feta sýru
- 3–4 lžíce pekanových ořechů nebo
- pár listů máty
- pepř
- Dresing:
- ¼ hrnku olivového oleje
- 3 lžíce citrónové šťávy
- ½ lžíce dijonské hořčice
- ½ lžíce javorového sirupu
- ¼ lžíce soli
Způsob přípravy
Připravíme si zálivku. V malé mističce si smícháme ¼ hrnku olivového oleje, 3 lžíce citrónové šťávy, ½ lžíce dijonské hořčice s ½ lžící javorového sirupu a ¼ lžící soli.
Na pánvi si opražíme rozpůlené pekanové ořechy na olivovém oleji nebo ghí másle. Necháme stranou vystydnout.
Omyjeme si listy polníčku, rukoly a špenátu. Přendáme je do misky. Jahody očistíme, rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Okurky nakrájíme na kolečka. Jahody i okurky přesuneme k listům do misky.
Přidáme k salátu ořechy a navrch rozdrolíme fetu.
Na závěr přidáme podle chuti zálivku a špetku čerstvě mletého pepře.