Salámová pizza recept
Salámová pizza upečená doma bude stejně dobrá, ne-li lepší, jako ta v italské pizzerii. Použijte svůj oblíbený kvalitní salám.
(celý recept)
Ingredience receptu
- náplň:
- 2 rajčata
- 100 g rajčatového protlaku
- 1 zelená paprika
- 2 stroužky česneku
- 60 g salámu
- tymián
- sušená bazalka
- olivový olej
- těsto na pizzu:
- 300 g hladké mouky
- 150 ml mléka
- 1 vejce
- 0,5 prášku do pečiva
- 60 g Hery
Způsob přípravy
V hnětači uhněteme mouku, mléko, kypřící prášek, vejce a změklý tuk na hladké těsto. Mezitím si předehřejeme troubu na 220 stupňů.
Těsto na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát a vyložíme jím vymazanou formu na pizzu. Těsto v předehřáté troubě pečeme asi 13 minut.
Pak formu s těstem vyjmeme a těsto potřeme utřeným česnekem, rajčatovým protlakem, poklademe nakrájeným salámem, plátky rajčat a na proužky nakrájenou paprikou.
Povrch pizzy okořeníme tymiánem a bazalkou. Formu s pizzou znovu vložíme do trouby a pečeme dalších 10 až 15 minut.
Po upečení nakrájíme pizzu na dílky a můžeme podávat.