Rýžový salát s tuňákem a vejci recept
Rýžový salát s tuňákem a vejci s čerstvým pečivem nebo s opečeným toastem klidně nahradí celé jídlo. Rychlý a jednoduchý salát připraví i nezkušený kuchař.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek vařené rýže
- 2 vejce
- 1 salátová okurka
- 1/2 hrnku nakládané kukuřice
- 1 konzerva tuňáku
- majonéza
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Vejce uvaříme na tvrdo, necháme je vychladnout a nakrájíme je nadrobno. Okurku oloupeme a také ji nakrájíme na drobné kousky. Z tuňáka slijeme šťávu a vidličkou ho natrháme na kousky.
V míse smícháme studenou uvařenou rýži, tuňáka, okurku, kukuřici a vejce. Přidáme majonézu podle chuti, promícháme a okořeníme pepřem a solí. Nakonec přidáme nadrobno nasekanou petrželku.