Rýžový nákyp s tvarohem a jablky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Rýžový nákyp s tvarohem a jablky bude chutnat dětem a nám dospělým, co máme rádi sladká jídla s ovocem. Je opravdu moc dobrý.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 větší nepříliš sladká jablka
  • 600 ml polotučného mléka
  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2 lžičky rozinek
  • 1 citron
  • 6 lžic cukru krupice
  • 2 vejce
  • máslo
  • rostlinný olej
  • sůl


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V mléce uvaříme rýži se špetkou soli ne úplně doměkka. Vaříme ji odhadem asi čtvrt hodiny a pak ji necháme vychladnout. Mezitím si oddělíme žloutky a z bílků ušleháme tuhý sníh.

V míse ušleháme žloutky s cukrem do hladké pěny, pak přidáme tvaroh a špetku nastrouhané citronové kůry. Do tohoto krému nakonec vmícháme uvařenou rýži a tuhý sníh z bílků.

Formu na nákyp vymažeme olejem a naplníme ji polovinou připraveného těsta. Jablka oloupeme a na plátky nakrájená je naskládáme na těsto do formy. Na ně pak rozetřeme i zbytek těsta a poklademe ho hoblinkami z másla.l

Formu vložíme do předehřáté trouby a nákyp pečeme přibližně 45 minut dozlatova.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rýžový nákyp s tvarohem a jablky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rýžový nákyp tvarohem jablky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rýžový nákyp s tvarohem a jablky

Kde najít informace



×