Rýžové nudle s kuřecím masem recept
Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou je zdravé, jednoduché a snadno a rychle připravené jídlo. Hodí se i pro bezlepkovou dietu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 200 g rýžových nudlí
- 1/4 hlávky zelí
- 1 červená kapie
- 1 stroužek česneku
- 1 malý pórek
- 1 lžíce sojové omáčky bez lepku
- sůl
- mletý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, stejně tak i zelí. Z kapie odstraníme semena a také ji nakrájíme na tenké proužky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka.
Ve vyšší pánvi na lžíci oleje osmahneme kuřecí nudličky ze všech stran. Přidáme utřený česnek, špetku soli a pepře, nakrájenou papriku, zelí a pórek. Za stálého míchání restujeme, až je maso měkké.
Nakonec do pánve přidáme uvařené nudle a sojovou omáčku. Promícháme a už jen prohřejeme.