Rýžové kuličky se sýrem smažené recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Smažené rýžové kuličky jsou skvělé například s vařeným bramborem, ale i jen samotné, namočené například do pikantní omáčky. Hodí se proto jako hlavní chod i jako chuťovka, když se pije alkohol.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 - 300 g uvařené rýže
  • 3 vejce
  • 120 g ementálu nebo čedaru
  • 100 ml rajčatové omáčky (příp. protlaku)
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • hladká mouka na obalení
  • strouhanka
  • olej na smažení


Způsob přípravy

Rýži smícháme v míse s rajčatovou omáčkou či protlakem, přidáme 2 rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr, sůl, pepř a promícháme.

Ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky (průměr asi 3 cm), které obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance.

Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství tuku a kuličky smažíme dozlatova ze všech stran. Hotové klademe na talíř vyložený papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.

Kuličky servírujeme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou nebo je podáváme studené, jako chuťovku k vínu či pivu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rýžové kuličky se sýrem smažené recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rýžové kuličky sýrem smažené .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rýžové kuličky se sýrem smažené

Kde najít informace



×