Rýžová kaše s jablkem a medem recept
Rýžová kaše s jablkem a medem, k tomu dobrý čaj, to může být chutný začátek nového dne. Pokud na to ráno nemíváte čas, co třeba večeře.
Ingredience receptu
- 3 hrnky plnotučného mléka
- 1 hrnek rýže
- 1 lžíce včelího medu
- 1 velké jablko
- špetka skořice
- čokoláda - dle volby
Způsob přípravy
Rýži důkladně propláchneme studenou vodou. V hrnci smícháme mléko s medem a špetkou skořice, přidáme propláchnutou rýži, zakryjeme hrnek pokličkou a vše přivedeme k varu.
Nyní trochu snížíme teplotu a za občasného míchání kaši zvolna vaříme až půl hodiny, dokud rýže nezměkne.
Do uvařené kaše vmícháme najemno nastrouhané jablko a můžeme podávat. Kdo má rád čokoládu, může si kaši posypat nastrouhanou čokoládou.