Rýžová kaše s čokoládou recept
Rýžová kaše s čokoládou je rychlá pochoutka hlavně pro ty, kdo mají rádi sladká jídla. Jen pár ingrediencí a jednoduché vaření.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1,5 l mléka
- 250 g kulatozrnné rýže
- 1 lžíce másla
- 80 g cukru krupice
- špetka soli
- čokoláda
Způsob přípravy
Litr mléka přivedeme k varu, přidáme máslo, špetku soli a rýži. Za častého míchání rýži zvolna uvaříme do měkka. Ke konci vaření přidáme cukr, a mléko podle potřeby, pokud kaše příliš zhoustla.
Když je rýže měkká, nalámeme do ještě horké kaše několik čtverečků čokolády a necháme je rozpustit. Nakonec rýžovou kaši promícháme a můžeme ji dochutit cukrem na tu správnou sladkost.
Kaši na talíři můžeme posypat kousky čokolády a ozdobit čerstvým ovocem.