Rychlý sýrový koláč s chřestem recept
Rychlý sýrový koláč s chřestem, upečený z koupeného listového těsta, vám zabere jen nezbytné minimum času. A je pikantní a jemný.
Ingredience receptu
- 300 g mladého zeleného chřestu
- 1 balení listového těsta
- 2 lžíce zakysané smetany
- 250 g sýra Roquefort
- 1 žloutek
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Listové těsto rozválíme na placku o velikosti formy na koláč + 2,5 cm. Formu vymažeme olejem a vyložíme připraveným listovým těstem, na okrajích ho zvedneme do výšky 2,5 cm.
Těsto potřeme po celém dně smetanou, na to rozsypeme nastrouhaný nebo nadrobený sýr a na něj rozložíme do jedné vrstvy stonky chřestu. Lehce je potřeme olivovým olejem, opepříme a osolíme . Zvednuté okraje potřeme rozšlehaným žloutkem.
V předehřáté troubě pečeme koláč přibližně půl hodiny.