Rychlý salát z luštěnin a čerstvé zeleniny recept
Rychlý salát z luštěnin a čerstvé zeleniny je hotový za pár minut. Stačí mít po ruce potřebné suroviny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 konzerva fialových fazolí
- 1 konzerva naložené cizrny
- 1 konzerva naloženého hrášku
- 1 salátová okurka
- 1 lžíce nakrájené červené cibule
- 1 žlutá paprika
- zálivka:
- 100 ml olivového oleje
- 30 ml bílého vinného octa
- 1 lžíce hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Nejdříve si důkladně ušleháme ocet s olivovým olejem. Pak za stálého šlehání přidáme hořčici a nakonec zálivku dochutíme solí a pepřem.
Fazole, hrášek a cizrnu vyklopíme z konzervy a propláchneme studenou vodou. Všechno pak nasypeme do větší mísy, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, papriku a cibuli.
Salát zalijeme připravenou zálivkou a dobře promícháme. Podáváme ho hned, nebo ho necháme vychladit v ledničce.