Rybízová bublanina recept
Rybízová bublanina voní létem a vanilkou. Rychlý moučník pro báječné snídaně a svačiny. Máte-li i bílý rybíz, klidně to můžete zkombinovat i s ním.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g červeného rybízu
- 200 g černého rybízu
- 200 h cukru krupice
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 175 ml plnotučného mléka
- 240 g změklého másla
- 4 až 5 vajec (podle velikosti)
- 1 vanilkový cukr
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z cukru, vanilkového cukru, vajec a změklého másla ušleháme hladký krém. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme mléko a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva.
Rybíz otrháme, propláchneme vodou a necháme okapat. Pak ho zlehka vmícháme do připraveného těsta. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme bublaninu asi 45 minut.