Sdílet:

Rybízová bublanina recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Rybízová bublanina voní létem a vanilkou. Rychlý moučník pro báječné snídaně a svačiny. Máte-li i bílý rybíz, klidně to můžete zkombinovat i s ním.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 200 g červeného rybízu
  • 200 g černého rybízu
  • 200 h cukru krupice
  • 400 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 175 ml plnotučného mléka
  • 240 g změklého másla
  • 4 až 5 vajec (podle velikosti)
  • 1 vanilkový cukr


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z cukru, vanilkového cukru, vajec a změklého másla ušleháme hladký krém. Pak postupně za stálého šlehání přidáváme mléko a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva.

Rybíz otrháme, propláchneme vodou a necháme okapat. Pak ho zlehka vmícháme do připraveného těsta. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou.

Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme bublaninu asi 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízová bublanina recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízová bublanina.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízová bublanina .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízová bublanina


×