Sdílet:

Rybí vývar recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření150 minPočet porcí8 porcí

Tento vývar je populární zejména v zemích, které disponují mořem. Ale ochudit se o něj nemusíme ani u nás. Rybí vývar můžeme podávat se zeleninou, ale hodí se i jako základ pro přípravu dalších polévek nebo omáček. K jeho vyhotovení se hodí náš tradiční kapr, ale také ryby jako treska nebo candát.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg rybích kousků (hlavy bez žáber, odřezky, kosti, kousky masa)
  • 2 středně velké mrkve
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • 1 čerstvý fenykl
  • 1 menší pór
  • 3 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 ml suchého bílého vína
  • ½ citronu
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 sušené bobkové lístky
  • 3 - 4 hřebíčky
  • 1 lžíce celého pepře


Způsob přípravy

Kousky ryby nasekáme na středně velké kusy, pečlivě je opláchneme a necháme okapat.

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme nahrubo. Šalotku i česnek očistíme a nakrájíme nadrobno.

Ve větším hrnce rozehřejeme olej, přidáme k němu šalotky, česnek a zeleninu, zmírníme plamen a 2 - 3 minuty restujeme.

Pak přidáme rybí kusy a krátce vše podusíme. Směs podlijeme vínem, necháme minutu probublat a přilijeme 2 l studené vody.

Citron - nejlépe v bio kvalitě - omyjeme, osušíme a přidáme do hrnce, stejně jako opláchnuté snítky tymiánu a koření.

Směs přivedeme pomalu k varu, odstraníme pěnu a snížíme teplotu. Vývar necháme hodinu až dvě táhnout, přičemž během varu sbíráme pěnu.

Hotový vývar přecedíme přes síto a bylinky i rybu vyhodíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybí vývar recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí vývar.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí vývar .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí vývar


×