Sdílet:

Rybí polévka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Připravit rybu ve formě polévky se u nás dělá hlavně na Vánoce. Rybí polévka je však velmi prospěšná během celého podzimního a zimního období, protože dodá sílu. Tento recept je navíc obohacen o další plody moře.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g rybího filé (treska, candát)
  • 100 g předvařených krevet (nebo syrových garnátů)
  • 1 menší pórek
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 čerstvý fenykl (lze vynechat)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ¼ l mandlového mléka
  • 800 ml rybího vývaru
  • 4 lžíce limetkové šťávy (popř. citronu)
  • ½ lžičky chilli koření
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Rybu omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na větší kousky. Zeleninu očistíme, umyjeme a zbavíme tvrdých částí - u fenyklu odkrojíme košťál. Bílou část póru nakrájíme na kolečka, zbytek zeleniny na menší kousy nebo proužky.

Ve větším hrnci rozpálíme olivový olej, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené, očištěné stroužky česneku, fenykl a vše pár minut restujeme. Pak přilijeme vývar, přivedeme k varu, hrnec zakryjeme poklicí a vaříme asi 5 minut.

Po pěti minutách vsypeme do hrnce pórek a řapíkatý celer, přilijeme mandlové mléko a vaříme dalších pět minut.

Nakonec do polévky vložíme kousky ryby a necháme je na mírném plameni pět minut povařit. Pak přidáme krevety nebo očištěné garnáty a vaříme opět pět minut. Polévku dochutíme solí, pepřem, chilli kořením a na talíři ji pokapeme limetkovou šťávou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybí polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybí polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybí polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybí polévka


×