Rybí karbanátky na grilu recept
Rybí karbanátky na grilu jsou z bílé tresky. Přílohu si zvolíte podle sebe, mohou to být například pečené brambory, hranolky nebo grilovaná zelenina.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/2 cibule
- 1 vejce
- 3 snítky petrželky
- 600 g bělomasé tresky
- 1 lžíce kaparů
- 100 g parmezánu
- strouhanka
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Gril zahřejeme na 200 stupňů. Rybí maso roztrháme na drobné kousky. V míse ho smícháme s nadrobno nasekanou petrželkou, přidáme nastrouhanou cibuli, nastrouhaný parmezán, vejce a kapary. Nakonec přidáme strouhanku, tolik, aby vzniklo tužší těsto.
Směs podle chuti osolíme a opepříme. Vytvoříme karbanátky a z každé strany je potřeme olivovým olejem.
Na rozpáleném grilu karbanátky grilujeme z každé strany asi 4 minuty a hned podáváme.