Rostbíf recept
Rostbíf připravíme z kvalitního hovězího roštěnce. Plátky rostbífu můžeme podávat teplé i studené. Mohou být také součástí našeho pohoštění jako skvělý předkrm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg roštěné
- 2 lžíce mouky
- 300 ml masového vývaru
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- olivový olej
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso vcelku odblaníme a zbavíme přebytečného tuku. Pak ho pevně ovážeme potravinářskou nití.
Roládu osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran worcesterskou omáčkou. Pekáč vymažeme olejem, vložíme do něj maso a v předehřáté troubě ho zprudka opečeme ze všech stran. Pak teplotu snížíme na 170 stupňů a dál zvolna pečeme, až je maso měkké.
Hotový rostbíf přendáme z pekáče do tepla. Šťávu v pekáči zalijeme vývarem ve kterém jsme rozmíchali mouku. Povaříme až omáčka zhoustne. Nakonec přidáme máslo a podle chuti osolíme a opepříme.
Rostbíf nakrájíme na tenké plátky a můžeme ho podávat. Omáčku nabídneme ve zvláštní misce.