Roláda z kuřecího masa recept
Roláda z kuřecího masa podávaná třeba s bramborovou kaší politou výpekem, to je opravdu pochoutka. Ale i s hranolky a oblíbeným dipem to může stejně chutnat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kuřecí prsa
- 1 naložená kapie
- 2 vejce
- 1 kyselá okurka
- 1 jarní cibulka
- 150 g anglické slaniny
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Kuřecí prsa opatrně nařízneme a rozklepeme je do tenkých plátů masa. V malé pánvi na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou polovinu slaniny. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na tenká kolečka, okurku a kapii nakrájenou na malé kousky a nakonec vejce. Za stálého míchání necháme vejce srazit. Během té doby směs osolíme a opepříme. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
Pláty masa rozložíme vedle sebe tak, aby se asi 1,5 cm překrývaly. Potřeme je hořčicí a na ni rozložíme po celé ploše zbylé plátky anglické slaniny. Doprostřed po celé délce rolády lžící přeneseme vaječnou směs. Pak opatrně maso pevně srolujeme a okraje spíchneme párátky nebo kovovými jehlami.
Roládu opatrně přeneseme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme ji malinko vodou a pekáč zakryjeme víkem. V předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. Pak víko odklopíme a roládu dopečeme dozlatova, asi tak 30 minut. Když je maso měkké, máme hotovo.