Roláda z kuřecího masa recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Roláda z kuřecího masa podávaná třeba s bramborovou kaší politou výpekem, to je opravdu pochoutka. Ale i s hranolky a oblíbeným dipem to může stejně chutnat.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 naložená kapie
  • 2 vejce
  • 1 kyselá okurka
  • 1 jarní cibulka
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej


Způsob přípravy

Kuřecí prsa opatrně nařízneme a rozklepeme je do tenkých plátů masa. V malé pánvi na trošce oleje osmahneme nadrobno nakrájenou polovinu slaniny. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na tenká kolečka, okurku a kapii nakrájenou na malé kousky a nakonec vejce. Za stálého míchání necháme vejce srazit. Během té doby směs osolíme a opepříme. Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.

Pláty masa rozložíme vedle sebe tak, aby se asi 1,5 cm překrývaly. Potřeme je hořčicí a na ni rozložíme po celé ploše zbylé plátky anglické slaniny. Doprostřed po celé délce rolády lžící přeneseme vaječnou směs. Pak opatrně maso pevně srolujeme a okraje spíchneme párátky nebo kovovými jehlami.

Roládu opatrně přeneseme do pekáče vymazaného máslem, podlijeme ji malinko vodou a pekáč zakryjeme víkem. V předehřáté troubě pečeme asi 60 minut. Pak víko odklopíme a roládu dopečeme dozlatova, asi tak 30 minut. Když je maso měkké, máme hotovo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Roláda z kuřecího masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Roláda z kuřecího masa.
Nebo hledejte podobné podle části názvu roláda kuřecího masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Roláda z kuřecího masa


×