Rizoto s kuřecím masem a hráškem recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Rizoto s kuřecím masem a hráškem je pochoutka pro celou rodinu. Rychlé a lehké jídlo, které nám dodá spoustu energie.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce másla
  • 190 g kulatozrnné rýže
  • 140 ml suchého bílého vína
  • 1 cibule
  • 60 g strouhaného parmezánu
  • 150 g mraženého hrášku
  • kuřecí vývar
  • sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy a v osolené vodě je uvaříme do měkka. Pak vývar slijeme, odložíme si ho na později a maso nakrájíme na drobné kousky.

V kastrole rozpustíme máslo a smažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme rýži a krátce ji za stálého míchání orestujeme. Nyní rýži zalijeme vínem a dusíme, dokud se víno nevyvaří.

Rýži podlijeme vývarem a dál ji dusíme zvolna do měkka. Podle potřeby lehce podléváme. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme hrášek a vše promícháme. Když je rýže hotová, přidáme k ní nakrájené maso a nastrouhaný parmezán.

Rizoto promícháme a podle chuti okořeníme pepřem a solí.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto s kuřecím masem a hráškem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto kuřecím masem hráškem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto s kuřecím masem a hráškem


×