Rizoto s kuřecím masem a hráškem recept
Rizoto s kuřecím masem a hráškem je pochoutka pro celou rodinu. Rychlé a lehké jídlo, které nám dodá spoustu energie.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce másla
- 190 g kulatozrnné rýže
- 140 ml suchého bílého vína
- 1 cibule
- 60 g strouhaného parmezánu
- 150 g mraženého hrášku
- kuřecí vývar
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kusy a v osolené vodě je uvaříme do měkka. Pak vývar slijeme, odložíme si ho na později a maso nakrájíme na drobné kousky.
V kastrole rozpustíme máslo a smažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme rýži a krátce ji za stálého míchání orestujeme. Nyní rýži zalijeme vínem a dusíme, dokud se víno nevyvaří.
Rýži podlijeme vývarem a dál ji dusíme zvolna do měkka. Podle potřeby lehce podléváme. Asi 10 minut před koncem vaření přidáme hrášek a vše promícháme. Když je rýže hotová, přidáme k ní nakrájené maso a nastrouhaný parmezán.
Rizoto promícháme a podle chuti okořeníme pepřem a solí.