Rizoto s kuřecím masem recept
Rizoto s kuřecím masem a spoustou zeleniny je výborné jídlo z jednoho pekáčku. Klasika, která neomrzí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g rýže arborio
- 2 kuřecí prsa
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- 100 g sterilovaného hrášku
- 100 g sterilované kukuřice
- 1 lžička soli
- 1 lžička kari koření
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce zelené petrželky
- vývar
- olivový olej
Způsob přípravy
Ve vysoké pánvi rozpustíme máslo v trošce oleje, přidáme na malé nudličky nakrájené kuřecí maso, sůl a kari koření a za stálého míchání ho restujeme asi 5 minut, tak aby dostalo zlatavou barvu. Pak maso vysypeme na talíř.
Do pánve přidáme trochu oleje, nahrubo nastrouhanou mrkev, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a rýži. Vše promícháme a krátce osmažíme. Pak zalijeme rýži vývarem, přidáme sojovou omáčku, promícháme a dusíme za občasného promíchání a podlití doměkka.
Nakonec necháme vývar vydusit, do měkké rýže přidáme zelenou petrželku, sterilovaný hrášek, sterilovanou kukuřici a osmažené kuřecí maso. Promícháme, prohřejeme a podle chuti okořeníme a osolíme.