Rizoto s krevetami recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí2 porce

Rizoto s krevetami je krémové a jemné. Rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.

Ingredience receptu

  • 300 g krevet
  • 300 g rýže na rizoto (carnaroli, apod.)
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • olivový olej
  • sůl
  • zelená petrželka nebo jiné bylinky
  • vývar ze zeleniny


Způsob přípravy

Na pánvi rozpustíme jednu lžíci másla v jedné lžíci oleje. Přisypeme rýži a krátce ji za stálého míchání restujeme asi minutu. Pak přidáme malé množství vývaru, špetku soli a rýži promícháme. Postupně dále podle potřeby podléváme vývarem.

Rýži dusíme za občasného přidání vývaru a promíchání do měkka. Před koncem vaření necháme tekutinu vydusit, pánev stáhneme z plotny, rýži promícháme se zbylým máslem a zakryté poklicí necháme 5 minut stát..

Mezitím si oloupané a očištěné krevety osmažíme na pánvi na oleji do měkka. Pak pánev stáhneme a krevety pokapeme citronovou šťávou.

Rizoto na talíři poklademe krevetami a posypeme nasekanými zelenými bylinkami.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto s krevetami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto krevetami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto s krevetami


×