Rizoto s krevetami recept
Rizoto s krevetami je krémové a jemné. Rozhodně stojí za to ho vyzkoušet.
Ingredience receptu
- 300 g krevet
- 300 g rýže na rizoto (carnaroli, apod.)
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce citronové šťávy
- olivový olej
- sůl
- zelená petrželka nebo jiné bylinky
- vývar ze zeleniny
Způsob přípravy
Na pánvi rozpustíme jednu lžíci másla v jedné lžíci oleje. Přisypeme rýži a krátce ji za stálého míchání restujeme asi minutu. Pak přidáme malé množství vývaru, špetku soli a rýži promícháme. Postupně dále podle potřeby podléváme vývarem.
Rýži dusíme za občasného přidání vývaru a promíchání do měkka. Před koncem vaření necháme tekutinu vydusit, pánev stáhneme z plotny, rýži promícháme se zbylým máslem a zakryté poklicí necháme 5 minut stát..
Mezitím si oloupané a očištěné krevety osmažíme na pánvi na oleji do měkka. Pak pánev stáhneme a krevety pokapeme citronovou šťávou.
Rizoto na talíři poklademe krevetami a posypeme nasekanými zelenými bylinkami.