Sdílet:

Rizoto recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Rizoto známe asi každý. Tenhle tradiční italský pokrm vyžaduje speciální druh rýže. U nás dostanete třeba Arborio a Carnaroli. V každé případě by to měla být rýže kulatozrnná.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g rýže
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g parmezánu
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce másla
  • olivový olej
  • sůl
  • zelená petrželka


Způsob přípravy

V hrnci na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme rýži a všechno za stálého míchání krátce orestujeme.

K rýži přidáme bílé víno a dusíme ji , dokud se víno nevyvaří. Pak postupně po částech doléváme vývar a rýži za stálého míchání dusíme do měkka.

Do hotového rizota vmícháme máslo a nastrouhaný sýr, a podle chuti ho osolíme. Na talíři pak každou porci ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rizoto.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto


×