Sdílet:

Rizoto recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Tento rýžový pokrm je velmi vděčný. Přísady do něj můžete zvolit podle toho, co zrovna “dům dal” a recept si upravit. Rýži lze vařit zvlášť, odděleně od ostatních ingrediencí nebo vše dohromady. V tom případě je však třeba hlídat za jak dlouho která potravina změkne, aby se nestalo, že něco zůstane tuhé a rýže se mezitím rozvaří.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g vepřového masa
  • 1 středně velká cibule
  • 2 rajčata
  • 1 červená paprika
  • 150 g žampionů nebo hrst zeleného hrachu
  • 100 ml bílého vína
  • 300 - 400 g rýže
  • 50 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Na pánvi zahřejeme olej, cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na oleji. Maso očistíme a nakrájíme na menší kostičky, přisypeme k cibuli a osmahneme.

I papriku nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme u stopky do kříže, spaříme horkou, oloupeme slupku a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme k masu, dochutíme solí, pepřem a chvíli dusíme.

Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme do směsi. Kdo houby nemusí, může je nahradit zeleným hráškem. Směs podlijeme vínem, a když alkohol vyprchá, přimícháme uvařenou rýži. Vše dobře promícháme a rizoto zdobíme nastrouhaným sýrem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rizoto.
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto

Kde najít informace



×