Rizoto recept
Tento rýžový pokrm je velmi vděčný. Přísady do něj můžete zvolit podle toho, co zrovna “dům dal” a recept si upravit. Rýži lze vařit zvlášť, odděleně od ostatních ingrediencí nebo vše dohromady. V tom případě je však třeba hlídat za jak dlouho která potravina změkne, aby se nestalo, že něco zůstane tuhé a rýže se mezitím rozvaří.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g vepřového masa
- 1 středně velká cibule
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 150 g žampionů nebo hrst zeleného hrachu
- 100 ml bílého vína
- 300 - 400 g rýže
- 50 g strouhaného sýra
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Na pánvi zahřejeme olej, cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na oleji. Maso očistíme a nakrájíme na menší kostičky, přisypeme k cibuli a osmahneme.
I papriku nakrájíme na kostičky. Rajčata nařízneme u stopky do kříže, spaříme horkou, oloupeme slupku a nakrájíme nadrobno. Zeleninu přidáme k masu, dochutíme solí, pepřem a chvíli dusíme.
Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a přidáme do směsi. Kdo houby nemusí, může je nahradit zeleným hráškem. Směs podlijeme vínem, a když alkohol vyprchá, přimícháme uvařenou rýži. Vše dobře promícháme a rizoto zdobíme nastrouhaným sýrem.