Řízky naruby recept
Řízky naruby můžeme doplnit dušenou rýží nebo třeba bramborovou kaší. Hodí se i čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vepřové řízky
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 2 vejce
- 1 lžíce hořčice
- špetka bylinkové soli
- špetka kmínu
- špetka mleté papriky
- sůl
- špetka umletého nového koření
- hladká mouka
- olivový olej
Způsob přípravy
Řízky naklepeme a osolíme. Důkladně je obalíme v hladké mouce a pak v rozšlehaných vejcích. Nakonec je krátce osmažíme z obou stan na horkém oleji aby vejce ztuhla.
Mezitím si připravíme marinádu. Do půl litru vody nasypeme na jemno nastrouhanou cibuli, utřený česnek, rajčatový protlak, hořčici, špetku bylinkové soli, kmínu, papriky a nového koření.
Marinádu dobře promícháme, položíme do ní předsmažené řízky a přivedeme ji k varu. Na mírném ohni řízky dusíme asi 50 minut.