Řecký salát recept
Tento lehký ale zároveň sytý salát, který připomíná léto a dovolenou u moře, si lze připravit po celý rok. Potřebné ingredience totiž můžeme zakoupit i v chladném období roku a s řeckým salátem se naladit na nadcházející teplejší roční období. V létě naopak báječně osvěží.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g rajčat
- 1 červená paprika
- 1 salátová okurka
- 1 menší červená cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného nebo balzamikového octa
- 100 g ovčího sýra
- 50 g černých oliv
- sůl
- pepř
- čerstvá nebo sušená bazalka
Způsob přípravy
Zeleninu pečlivě omyjeme a rajčata nakrájíme na menší kousky. Okurku můžeme porcovat i se slupkou, pokud však není příliš tlustá. Papriku zbavíme jadérek a též nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky, sýr na asi 1 cm široké kostičky.
Do mísy nasypeme zeleninu i s cibulí. Zalijeme ji olejem, octem, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Salát na závěr ozdobíme černými olivami. Tuhle řeckou dobrotu servírujeme jen tak nebo v kombinaci s čerstvým pečivem.