Rebarborový koláč se zakysanou smetanou recept
Rebarborový koláč se zakysanou smetanou je moučník který si zamilujete. A vždy se najde dobrá příležitost dát si něco sladkého.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 1 hrnek rebarbory nakrájené na malé kousky
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 hrnek změklého másla
- 1 vejce
- 1 hrnek zakysané smetany
- špetka soli
- 1 lžička vanilky
- 1 lžička jedlé sody
- poleva :
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1 hrnek nadrobno nasekaných vlašských ořechů
- 1 hrnek třtinového cukru
Způsob přípravy
Rebarborový koláč se zakysanou smetanou je moučník který si zamilujete. A vždy se najde dobrá příležitost dát si něco sladkého. Pečící troubu předehřejeme na 180 stupňů. Mouku, jedlou sodu a sůl smícháme v misce a odložíme stranou. Ve velké míse ušleháme máslo s cukrem, pak přidáme vejce a smetanu. Za stálého šlehání postupně přisypeme i směs s moukou a vanilku.
Nakonec do hotového těsta zlehka vmícháme nakrájenou rebarboru. Formu na koláč vymažeme máslem, vysypeme ji polohrubou moukou a připravené těsto do ní rozprostřeme. V menší misce si smícháme nasekané ořechy se skořicí, cukrem a máslem a rovnoměrně tuto směs nasypeme na těsto. V předehřáté troubě pak koláč pečeme asi 45 minut.