Raw mungo salát s mátou a koriandrem recept
Velmi zdravý recept bohatý na mnoho důležitých vitamínů, minerálů, omega 3 a omega 6 nenasycených mastných kyselin a působí kladně pro dobrou obranyschopnost organismu a trávící soustavu. Kromě toho podporují hubnutí, neboť dodávají pocit sytosti. Velmi chutné jídlo, které by nemělo pravidelně chybět na talíři. Je to kombinace zdravých ingrediencí a thajských chutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g sušených mungo fazolek, klíčených (2 dny)
- 3-4 velké mrkve
- hrst hrozinek
- lžíce opražených slunečnicových semínek
- velká hrst máty, jemně nasekané
- velká hrst čerstvého koriandru, jemně nasekaného
- (1 římský salát)
- NA DRESINK:
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce med
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
Způsob přípravy
Mrkve očistěte a pomocí škrabky nebo struhadla nakrájejte na jemné plátky. Dejte je do střední servírovací mísy a smíchejte s ostatními ingrediencemi na salát. Pokud chcete salát odlehčit a zmírnit intenzitu mungo klíčků, přidejte ještě půl hlávky římského nebo jiného hlávkového salátu.
Pánev na palačinky potřete máslem a rozpusťte na mírném ohni. Palačinky pečte z jedné strany asi po dobu jedné minuty a převraťte. Propečené palačinky podávejte s ovocem a javorovým sirupem.