Ragú z cizrny a brambor recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření65 minPočet porcí4 porce

Tohle ragú obsahuje samé zdravé ingredience a ještě navíc skořici a kurkumu, které dodají pokrmu orientální nádech.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 450 g vařené cizrny (z plechovky)
  • 2 červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kurkumy
  • ½ lžičky mleté skořice
  • Menší svazek čerstvého tymiánu
  • 100 ml červeného vína
  • 400 g pasírovaných rajčat
  • 400 g brambor
  • sůl
  • pepř
  • hrst rukoly


Způsob přípravy

Cizrnu z plechovky slijeme, necháme okapat a odložíme stranou. Cibule nahrubo nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

Na pánvi zahřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm asi 3 - 5 minut orestujeme. Do pánve přidáme otrhané lístečky tymiánu, skořici, kurkumu. Směs zalijeme vínem, přidáme pasírovaná rajčata, sůl, pepř a při nízké teplotě vaříme.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s cizrnou je přidáme do omáčky. Necháme znovu vařit, asi 20 minut.

Rukolu umyjeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kusy. Ragú servírujeme na talíře a do středu přidáme rukolu na ozdobu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ragú z cizrny a brambor recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ragú z cizrny a brambor.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ragú cizrny brambor .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ragú z cizrny a brambor


×