Ragú z cizrny a brambor recept
Tohle ragú obsahuje samé zdravé ingredience a ještě navíc skořici a kurkumu, které dodají pokrmu orientální nádech.
Ingredience receptu
- 450 g vařené cizrny (z plechovky)
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kurkumy
- ½ lžičky mleté skořice
- Menší svazek čerstvého tymiánu
- 100 ml červeného vína
- 400 g pasírovaných rajčat
- 400 g brambor
- sůl
- pepř
- hrst rukoly
Způsob přípravy
Cizrnu z plechovky slijeme, necháme okapat a odložíme stranou. Cibule nahrubo nakrájíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi zahřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm asi 3 - 5 minut orestujeme. Do pánve přidáme otrhané lístečky tymiánu, skořici, kurkumu. Směs zalijeme vínem, přidáme pasírovaná rajčata, sůl, pepř a při nízké teplotě vaříme.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s cizrnou je přidáme do omáčky. Necháme znovu vařit, asi 20 minut.
Rukolu umyjeme, necháme okapat a nakrájíme na menší kusy. Ragú servírujeme na talíře a do středu přidáme rukolu na ozdobu.