Pstruh na zázvoru recept
Pstruh na zázvoru pečený v troubě podávejte s bramborami jakkoliv připravenými. Také třeba s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 pstruzi
- 1 citron
- 2 plátky anglické slaniny
- zázvor
- máslo
- sůl
- kmín
- zelená petrželka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ryby očistíme, zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky.
Každou rybu osolíme a pokmínujeme vně i zevnitř. Položíme je do zapékací mísy vymazané máslem, dovnitř každého vložíme plátek slaniny a plátek zázvoru. Na každého pstruha ještě položíme zbylé plátky zázvoru a másla.
V předehřáté troubě ryby pečeme 15 až 30 minut podle velikosti. Na talíři pstruhy posypeme zelenou petrželkou a podáváme s plátkem citronu.