Přírodní telecí řízky recept
Přírodní telecí řízky se šťávou z citrusů jsou jemné a delikátní, budou nejlepší s bramborami v jakékoliv podobě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g telecího masa
- 1 citron
- 1 pomeranč
- 150 ml vývaru
- 2 lžíce másla
- zelená petrželka
- sůl
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Maso nakrájíme na řízky, zlehka je naklepeme a z obou stran osolíme. Vývar smícháme s pomerančovou a citronovou šťávou.
Na pánvi rozpustíme polovinu másla a řízky na něm krátce opečeme z obou stran. Pak je vložíme do pekáče, zalijeme ochuceným vývarem, na každý položíme plátek zbylého másla a v předehřáté troubě je dusíme přikryté víkem do měkka.
Podáváme s vybranou přílohou a výpekem, posypané nasekanou petrželkou.