Přírodní kuřecí prsní řízek s rýží recept
Sice se jedná o trochu dietnější pokrm, to ale vůbec neznamená, že je nudný nebo bez chuti. Kuřecí maso je chudší na tuk, a proto je vhodné pro ty, kdo nechtějí příliš přibrat nebo pro ty, které trápí vyšší cholesterol. Drůbeží maso má ještě další výhodu - hodně chutná dětem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 ks menších kuřecích prsou
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička grilovacího koření bez soli
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Maso na povrchu několikrát lehce nařízneme ostrým nožem, osolíme ho, opepříme a uložíme na 15 minut do misky s olejem a grilovacím kořením.
Na pánvi rozpálíme trochu tuku a prsa z obou stran opečeme. Netrvá to příliš dlouho, kuřecí maso je hotové během pár minut. Maso poté zakryjeme pokličkou a necháme ho ještě chvilku podusit.
Když jsou prsa hotová, vyjmeme je z pánve a zbylou šťávu zahustíme máslem. Kuřecí prsa polijeme vzniklou šťávou a podáváme s rýží a čerstvou zeleninou.