Příloha s pohankou recept
Příloha s pohankou se hodí ke všem pečeným nebo grilovaným masům. Stejně tak ji ale můžete podávat třeba s dušenou zeleninou. Je zdravá a její příprava zabere jen minimum vašeho času.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 velké brambory
- 350 g pohanky
- 150 g slaniny
- 1 cibule
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme je. Ve vyšší pánvi opečeme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli.
Pohanku nasypeme do dostatečného množství vroucí vody a pod poklicí ji necháme stát 20 minut. Když změkne, vodu slijeme.
Brambory nakrájíme na malé kostky a přidáme do pánve se slaninou. Promícháme a nakonec přidáme měkkou pohanku. Přílohu znovu dobře promícháme, osolíme a okořeníme pepřem podle chuti.