Povidla pečená v troubě recept
Povidla pečená v troubě se doma hodí vždycky. Třeba na povidlové buchty, nebo babiččin trhanec politý teplými povidly.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg švestek
- 2 lžíce rumu
- 2 lžičky octa
- 250 g cukru
- 2 rozemleté hřebíčky
- špetka skořice
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 220 stupňů. Švestky důkladně omyjeme, osušíme, rozpůlíme na poloviny a zbavíme je pecek. Rozložíme je do vyššího pekáče, zakapeme octem a v předehřáté troubě je pečeme 25 minut.
Pak je rovnoměrně posypeme polovinou cukru a pečeme dalších asi 15 minut.
Po této době do pekáče nasypeme zbývající cukr a dáme ho ještě na 10 minut zpět do horké trouby.
Pak pekáč se švestkami a cukrem vyndáme a tyčovým mixérem opatrně vše rozmixujeme. Současně přimícháme rum, skořici a rozdrcený hřebíček.
Ještě teplá povidla plníme do sklenic a necháme je chladnout dnem vzhůru.