Pórek v těstíčku smažený recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Smažit se nemusí jen maso, ale také zelenina. Zejména aromatičtější druhy jako je pórek jsou osmažené v těstíčku velmi chutné. Pór je třeba před vařením dobře proprat vodou, aby v něm nezůstaly kousky hlíny. Smažený pórek se dá servírovat například s vařeným bramborem, ale také jako příloha k masu. Výtečně chutná i v kombinaci se studenými omáčkami, například tatarskou.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 8 středně velkých pórů
  • 8 plátků šunky
  • 2 lžíce mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce strouhaného sýra
  • olej na smažení


Způsob přípravy

Pórek umyjeme a odřízneme z něj zelené části i "vousatý" konec.

Bílou část pórku nakrájíme na kousky dlouhé 8 - 10 cm, svážeme je, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme doměkka.

Pórek necháme zchladnout a každý kousek zabalíme do poloviny plátku šunky. Takto zabalený pór sepneme párátky.

V hlubokém talíři rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a sůl. Umicháme těstíčko, v němž namočíme svázané pórky ze všech stran.

Takto připravené pórky osmažíme dozlatova v oleji a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pórek v těstíčku smažený recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pórek v těstíčku smažený.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pórek těstíčku smažený .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pórek v těstíčku smažený
For Gastro 2022


×