Pórek v těstíčku smažený recept
Smažit se nemusí jen maso, ale také zelenina. Zejména aromatičtější druhy jako je pórek jsou osmažené v těstíčku velmi chutné. Pór je třeba před vařením dobře proprat vodou, aby v něm nezůstaly kousky hlíny. Smažený pórek se dá servírovat například s vařeným bramborem, ale také jako příloha k masu. Výtečně chutná i v kombinaci se studenými omáčkami, například tatarskou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 středně velkých pórů
- 8 plátků šunky
- 2 lžíce mléka
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce strouhaného sýra
- olej na smažení
Způsob přípravy
Pórek umyjeme a odřízneme z něj zelené části i "vousatý" konec.
Bílou část pórku nakrájíme na kousky dlouhé 8 - 10 cm, svážeme je, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme doměkka.
Pórek necháme zchladnout a každý kousek zabalíme do poloviny plátku šunky. Takto zabalený pór sepneme párátky.
V hlubokém talíři rozšleháme vejce, přidáme mléko, mouku a sůl. Umicháme těstíčko, v němž namočíme svázané pórky ze všech stran.
Takto připravené pórky osmažíme dozlatova v oleji a podáváme.