Pomerančový moučník recept
Pomerančový moučník je lehký a lahodný. Příprava je trochu delší, ale výsledek stojí za trochu našeho času.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 celý pomeranč
- 300 ml pomerančové šťávy
- 2 lžíce pomerančového likéru
- 1 balíček želatiny
- 2 vejce
- 200 ml smetany
- 75 g cukru
Způsob přípravy
Želatinu namočíme podle návodu a necháme nabobtnat. Pomerančovou šťávu trochu ohřejeme a želatinu v ní rozpustíme ze občasného promíchání. Jakmile se želatina rozpustí, odstavíme želé z plotny a necháme vychladnout.
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pak je přidáme ke studenému želé. Přilijeme i pomerančový likér a promícháme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme k želé. Smetanu vyšleháme a také ji přidáme do želé. Důkladně vše promícháme a v přikryté nádobě uložíme na 5 hodin do ledničky.
Pomeranč omyjeme a nastrouháme pomerančovou kůru. Ze studené pomerančové pěny velkou lžící vykrajujeme malé bochánky, obložíme je dílky pomeranče a lehce posypeme pomerančovou kůrou.