Pomazánka z řepy a cizrny recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření35 minPočet porcí4 porce

Mazací sýry už vás nebaví a vy hledáte odpověď na otázku: co natřít na pečivo? Řešením může být tato velmi zdravá, ale také chutná pomazánka, která je připravená podle receptu paní Francové - kuchařky ze Svatojánu. Pomazánku lze ještě vylepšit, například opraženými oříšky, které použijeme na ozdobu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g cizrny
  • 1 menší červená řepa
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 lžíce octa (ideálně jablečného)
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • ½ lžičky drceného římského kmínu
  • ½ lžičky koriandru
  • ½ lžičky pepře
  • sůl


Způsob přípravy

Cizrnu a řepu lze použít v předvařené formě. Příprava pomazánky se tak o dost urychlí. Kdo zvolí sušenou cizrnu a čerstvou variantu řepy, ten bude mít proces trochu pracnější. Sušenou cizrnu je třeba den dopředu namočit, druhý den slít a do měkka uvařit v čisté vodě. Čerstvou řepu je nutno oloupat (kdo nechce mít červené ruce, ať použije gumové rukavice) a též uvařit v čisté vodě do měkka.

Obě ingredience necháme vychladnout. Pokud máme předvařenou variantu, stačí slít tekutinu. Řepu i cizrnu vložíme do mixéru, osolíme, přidáme očištěné stroužky česneku, nakrájenou cibuli, ocet, droždí, římský kmín, pepř a koriandr.

Vše rozmixujeme do hladké konzistence. Pokud se budou přísady v mixéru “bránit”, přidáme trochu vody, aby šlo mělnění snadněji.

Pomazánku namažeme na celozrnné pečivo a pro ozdobu ji můžeme posypat na sucho opraženými oříšky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pomazánka z řepy a cizrny recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pomazánka z řepy a cizrny.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pomazánka řepy cizrny .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomazánka z řepy a cizrny

Kde najít informace



×