Pomazánka z ořechů a medvědího česneku recept
Pomazánka z ořechů a medvědího česneku je zdravá a když k ní opečete plátky bílé veky, připravíte skvělou chuťovku třeba k posezení u sklenky vína. Hodí se také výborně k pečenému i vařenému masu a také při grilování vám přijde určitě vhod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 hrnek jader z vlašských ořechů
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- svazek listů medvědího česneku
- panenský olivový olej
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Ořechy, omyté a pokrájené listy medvědího česneku, petrželku, špetku soli a pepře nasypeme do mixéru. Přidáme trochu oleje a mixujeme na hladkou kaši. Podle potřeby přidáváme olej do požadované hustoty.
Ochutnáme a je-li třeba přidáme koření. Uchováváme v ledničce v uzavřené sklenici.