Pomazánka z červené řepy a křenu recept
Červená řepa je velmi hodnotná zelenina, která obsahuje pro tělo důležité minerální látky. Zařadit řepu do jídelníčku se doporučuje i lidem trpícím chudokrevností, protože podporuje krvetvorbu a pozitivní vliv má také na hladinu cholesterolu v krvi. S řepou ale bývá v kuchyni trochu potíž, protože má ve zvyku všechno kolem sebe obarvit narůžovo. Také chuť této zeleniny je dost specifická a ne každému sedne. Přesto se vyplatí řepu zařadit do jídelníčku. Tento recept na pomazánku z řepy má zajímavou, výraznou chuť i proto, že je doplněn o sterilovaný křen, který může pro někoho nepříjemnou chuť řepy překrýt. Pomazánka je výtečná zejména na čerstvém, celozrnném pečivu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g sterilované červené řepy
- 15 g sterilovaného strouhaného křenu
- 250 g čerstvého sýru (Palouček, Lučina...)
- 40 g majonézy
- špetka soli
- špetka mletého černého pepře
Způsob přípravy
Do mixéru vložíme slitou červenou řepu, přidáme křen, majonézu, čerstvý sýr, sůl a pepř.
Ingredience rozmixujeme do hladké konzistence.
Pomazánku namažeme na čerstvé pečivo a podáváme.