Pomazánka z červené řepy a křenu recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí4 porce

Červená řepa je velmi hodnotná zelenina, která obsahuje pro tělo důležité minerální látky. Zařadit řepu do jídelníčku se doporučuje i lidem trpícím chudokrevností, protože podporuje krvetvorbu a pozitivní vliv má také na hladinu cholesterolu v krvi. S řepou ale bývá v kuchyni trochu potíž, protože má ve zvyku všechno kolem sebe obarvit narůžovo. Také chuť této zeleniny je dost specifická a ne každému sedne. Přesto se vyplatí řepu zařadit do jídelníčku. Tento recept na pomazánku z řepy má zajímavou, výraznou chuť i proto, že je doplněn o sterilovaný křen, který může pro někoho nepříjemnou chuť řepy překrýt. Pomazánka je výtečná zejména na čerstvém, celozrnném pečivu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g sterilované červené řepy
  • 15 g sterilovaného strouhaného křenu
  • 250 g čerstvého sýru (Palouček, Lučina...)
  • 40 g majonézy
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře


Způsob přípravy

Do mixéru vložíme slitou červenou řepu, přidáme křen, majonézu, čerstvý sýr, sůl a pepř.

Ingredience rozmixujeme do hladké konzistence.

Pomazánku namažeme na čerstvé pečivo a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pomazánka z červené řepy a křenu recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pomazánka červené řepy křenu .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomazánka z červené řepy a křenu

Kde najít informace



×