Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření5 minPočet porcí6 porcí

Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg jehněčí pečeně
  • šťáva ze 4 citronů
  • 9 stroužků česneku
  • pár listů čerstvé máty
  • sůl
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4,5 lžíce medu
  • 4,5 lžíce melasy z granátového jablka
  • dip:
  • bílý smetanový jogurt
  • utřený česnek


Způsob přípravy

Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křehké a jemné masíčko, můžeme podávat třeba s kuskusem, nebo se špenátem, ale stačí i čerstvý chléb. Připravíme marinádu. V míse rozetřeme pokrájený česnek se solí, přidáme trochu citronové šťávy, med, melasu a olivový olej. Vše důkladně promícháme až vznikne hustá pasta. Maso po celé ploše propícháme jehlou. Velký pekáč vyložíme pečící folií, položíme na ni maso a celé ho potřeme marinádou.

Pekáč zakryjeme víkem a uložíme ho s masem na 12 hodin do ledničky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso po marinování vyndáme z ledničky a necháme ho stát tak dlouho, až dosáhne pokojové teploty. Pak maso zakryjeme "stanem" z pečící folie a pekáč vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 140 stupňů a zvolna pečeme 5 až 6 hodin. Občas maso podlijeme trochou citronové šťávy. Když jde maso od kosti oddělit vidličkou, je jehněčí správně upečené. Můžeme k němu připravit dip smícháním bílého jogurtu s utřeným česnekem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pomalu pečené jehněčí granátovými jablky medem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem


×