Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem recept
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 kg jehněčí pečeně
- šťáva ze 4 citronů
- 9 stroužků česneku
- pár listů čerstvé máty
- sůl
- 4 lžíce olivového oleje
- 4,5 lžíce medu
- 4,5 lžíce melasy z granátového jablka
- dip:
- bílý smetanový jogurt
- utřený česnek
Způsob přípravy
Pomalu pečené jehněčí s granátovými jablky a medem je exotické jídlo, které si okamžitě oblíbíte. Pikantní a voňavé, křehké a jemné masíčko, můžeme podávat třeba s kuskusem, nebo se špenátem, ale stačí i čerstvý chléb. Připravíme marinádu. V míse rozetřeme pokrájený česnek se solí, přidáme trochu citronové šťávy, med, melasu a olivový olej. Vše důkladně promícháme až vznikne hustá pasta. Maso po celé ploše propícháme jehlou. Velký pekáč vyložíme pečící folií, položíme na ni maso a celé ho potřeme marinádou.
Pekáč zakryjeme víkem a uložíme ho s masem na 12 hodin do ledničky. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Maso po marinování vyndáme z ledničky a necháme ho stát tak dlouho, až dosáhne pokojové teploty. Pak maso zakryjeme "stanem" z pečící folie a pekáč vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 140 stupňů a zvolna pečeme 5 až 6 hodin. Občas maso podlijeme trochou citronové šťávy. Když jde maso od kosti oddělit vidličkou, je jehněčí správně upečené. Můžeme k němu připravit dip smícháním bílého jogurtu s utřeným česnekem.