Polévka z růžičkové kapusty recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

O růžičkové kapustě se říká, že je královnou zeleniny. Její chuť je velmi jemná, příjemná a polévka z kapustiček chutná prostě báječně.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 100 g anglické slaniny
  • 400 g růžičkové kapusty
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 150 - 200 ml smetany na vaření
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • 1 l vody
  • 1 lžíci slunečnicového oleje
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

V hrnci rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a pár minut ji opražíme.

Kapustičky očistíme, zbavíme tuhého konce stonku a nakrájené na menší kousky je přidáme do hrnce. Krátce je podusíme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a vodu.

Základ polévky osolíme, opepříme a vaříme přibližně 15 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.

Mezitím si v rendlíku připravíme z másla a mouky jíšku, kterou krátce opražíme a zalijeme malým množstvím studené vody. Hotovou jíšku vlijeme do polévky, pečlivě ji rozmícháme a necháme asi 10 minut provařit.

Hotovou polévku můžeme lehce rozmixovat tyčovým mixérem. Podáváme s pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Polévka z růžičkové kapusty recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu polévka růžičkové kapusty .
Hledat podobné recepty na internetu jako Polévka z růžičkové kapusty

Kde najít informace



×