Polévka z růžičkové kapusty recept
O růžičkové kapustě se říká, že je královnou zeleniny. Její chuť je velmi jemná, příjemná a polévka z kapustiček chutná prostě báječně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g anglické slaniny
- 400 g růžičkové kapusty
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 150 - 200 ml smetany na vaření
- ½ lžičky mletého kmínu
- 1 l vody
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
V hrnci rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a pár minut ji opražíme.
Kapustičky očistíme, zbavíme tuhého konce stonku a nakrájené na menší kousky je přidáme do hrnce. Krátce je podusíme, přidáme kmín, prolisovaný česnek a vodu.
Základ polévky osolíme, opepříme a vaříme přibližně 15 minut, dokud zelenina lehce nezměkne.
Mezitím si v rendlíku připravíme z másla a mouky jíšku, kterou krátce opražíme a zalijeme malým množstvím studené vody. Hotovou jíšku vlijeme do polévky, pečlivě ji rozmícháme a necháme asi 10 minut provařit.
Hotovou polévku můžeme lehce rozmixovat tyčovým mixérem. Podáváme s pečivem.