Polévka z hovězího žebra recept
Polévka z hovězího žebra se zeleninou a domácími nudlemi vás zahřeje v podzimním chladném počasí. Recept na domácí nudle tu určitě najdete.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g hovězích žebírek
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 plátek celeru
- 1 stroužek česneku
- mletý pepř
- zelená petržel
- sůl
- domácí nudle
Způsob přípravy
Hovězí žebro zalijeme vodou a se špetkou soli a pepře ho uvaříme téměř do měkka. Mezitím si očistíme zeleninu a nastrouháme ji na hrubém struhadle.
Když je maso téměř měkké, přidáme ho hrnce nastrouhanou zeleninu a utřený česnek. Když je maso měkké, nakrájíme na kousky, které vrátíme do polévky.
Asi 10 minut před dokončením do polévky nasypeme domácí nudle, polévku dochutíme solí a pepřem a uvaříme nudle do měkka. Až polévku odstavíme z plotny, přidáme k ní nadrobno nasekanou zelenou petržel, přikryjeme ji pokličkou a necháme 5 až 10 minut stát.