Polévka z hovězího masa recept
Tato polévka z hovězího masa je vhodná i pro diabetiky. Když totiž použijete rýži jako zavářku, polévka je sytá i bez přidaného pečiva.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g libového zadního hovězího masa
- 1 mrkev
- 1 kořenová petržel
- 1/4 malého celeru
- 2 lžíce nasekané zelené petrželky
- 300 g rýže
- 4 kuličky černého pepře
- 3 kuličky nového koření
- mořská sůl
Způsob přípravy
Maso zalijeme studenou osolenou vodou a dáme vařit. Do hrnce přidáme nové koření, pepř a špetku soli. Vaříme zvolna a při mírné teplotě. Mezitím si v jiném hrnci uvaříme ve slané vodě rýži doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho z polévky a odstraníme i celé koření.
Nyní do polévky nasypeme očištěnou a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a znovu přivedeme k varu. Po 15 minutách hrnec sejmeme z plotny, do polévky přidáme vařenou rýži, nakrájené uvařené maso a nadrobno nasekanou zelenou petrželku. Je-li třeba dochutíme ji solí.