Polévka z červené řepy recept
Polévka z červené řepy je zdravá a sytá polévka, která zahřeje a zasytí obzvlášť v chladných dnech.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 ks červené řepy
- 1 mrkev
- 1/3 celeru
- 1 petržel
- 1 cibule
- 500 g hovězího masa
- 1 bobkový list
- 5 kuliček pepře
- sůl
- mletý černý pepř
- zakysaná smetana
Způsob přípravy
Z masa, mrkve, petržele, celeru, cibule, bobkového listu, kuliček pepře a vody uvaříme silný vývar.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme je vývarem a uvaříme do měkka. Do hotové polévky přidáme nakrájenou a uvařenou zeleninu a také maso nakrájené na malé kousky.
Polévku vrátíme na plotnu, dochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu a vaříme ještě 15 minut. Každou porci polévky ozdobíme lžící zakysané smetany.