Pohár s čokoládovou pěnou recept
Pohár s čokoládovou pěnou je dezert, který zbožňují asi všichni milovníci čokolády. V každém případě si dejte záležet na volbě čokolády. Na její kvalitě totiž záleží nejvíc.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 vejce
- 150 g kvalitní čokolády
- šlehaná smetana
- ovoce (čerstvé nebo kompotové)
Způsob přípravy
Ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme čokoládu nalámanou na malé kousky. Pak ji necháme trochu vystydnout a poté do ní přidáme žloutky. Umícháme hladký krém.
Mezitím si ušleháme tuhý sníh z bílků, který do krému také zlehka přimícháme. Hotovou pěnu rozdělíme do dvou pohárů a před podáváním ji necháme vychladnout. Pohár můžeme ozdobit kopečkem šlehané smetany a kouskem ovoce.