Pohanková kaše se slaninou recept
Pohanková kaše se slaninou je jen jeden z mnoha receptů na jídla z pohanky. Výhodou pohanky je to, že je bezlepková a má v sobě spoustu vitamínů a minerálních látek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g pohanky lámanky
- 200 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 100 g mraženého hrášku
- 2 stroužky českého česneku
- sůl
- mletý černý pepř
- sušená majoránka
- olivový olej
- zeleninový vývar
Způsob přípravy
Pohanku uvaříme do měkka v zeleninovém vývaru. Během vaření přidáme špetku soli, pepře a majoránky. Mezitím ve vysoké pánvi na trošce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, utřený česnek a mražený hrášek.
Zeleninu restujeme za stálého míchání tak dlouho až změkne. pokud je to potřeba přidáme trochu vývaru. Když je zelenina měkká, přidáme do pánve uvařenou pohanku, promícháme a prohřejeme. Je-li to třeba, dochutíme solí a pepřem.